Kde masaüstünde klasorlerde birlikte aç seçeneği gelmiyor

Son güncelleme sonrası masüstündeyken klasorlere Sağ tık attığımda birlikte aç seçeneği çıkmıyor dolphini açıp sonrasında ordan açmatta çok can sıkıcı oluyor

.pdf ve .desktop uzantılı dosylarda birlikte aç seçeneği geliyor.

Ancak bir klasor için bunu söyleyemem

boş bir yere basıncada böyle

Ben hiç bir zaman “klasör” için, sağ tık “Birlikte aç” seçeneği olduğunu hatırlamıyorum. Dosyalar için bu işlem normal bir davranışken, klasör için böyle bir davranış yok.

Bende vardı bi güncelledim gitti kayboldu 6.3’de galiba

Şimdiye kadar hiç bakmamıştım fakat masaüstü herhangi bir klasörden biraz daha farklı bir konum olduğu için bazı farklılıklar olması doğal.
Masaüstünde boş bir yere sağ tıkla açılan menü için bu normal karşılanabilir fakat buradaki bir klasör söz konusu olunca sağ tıkla açılan menüde bu seçeneğin olmaması garip.
Bu, hata olarak bildirilecek edilecek bir durum sanki - tabii geliştiriciler bir nedenle buna gerek duymamışlarsa.
İlginçtir ki, masaüstündeki bir klasörü tıklayıp Dolphin’de açınca, herhangi boş bir yerde sağ tıkla açılan menüde bu seçenek var.

Fedora Rawhide’da klasöre sağ tıkladığımda; örneğin yazılım projelerini Kate ile açabiliyorum.

sorun hangi sürümde başladı bilmiyorum ama ben 6.3 kullanıyorken sorun yoktu hatta geliştircilere birilkte aç seçeneği için öneri mahiyetinde bir postta açmıştım

bu arada sanırsam klasörlere renk seçme özelliğide yoktu galiba

Çöp kutumda bu görseli buldum neredeyse 2 ay öncesi

Şu an Pardus 25 / Debian 13 KDE Plasma 6.3.5’te de yok olmuş durumda.
KDE neon’da da yoksa, hata olarak bildirilmesi gerekiyor sanırım.

ya hata bildirme sitesi acayip kötü ve uğraştırıcı geliyor gözüme o yüzden bulaşmak istemiyorum bilir bir kişi gönderebilirmi acaba ?

Hata bildirimi yapıldı: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=514228
İsterseniz siz de ayrıca hangi Linux dağıtımında ve KDE Plasma sürümünde aynı sorun yaşandığını ekleyebilirsiniz.