Türkçe KDE Forumu Hakkında

Merhaba değerli topluluk.

Yaklaşık yedi aydır KDE ve geliştirdiği programları kullanıyor, yakından ilgileniyorum. Yakın zamanda KDE Neon kullanıcısı oldum ve böyle güzel bir işletim sisteminin yapılmasında emeği geçen herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. KDE topluluğu gerçekten büyük ve güzel bir topluluk, ancak Türkçe KDE Forumu’nu böyle ıssız görmek beni oldukça üzüyor. Bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum ve burada olan Türk topluluk üyelerini tekrar foruma davet ediyorum.

2 Likes

KDE Gezegeni’ndeki Türkçe gönderileri başlık olarak açarak biraz daha ilgi çekebiliriz sanki. Ben unutursam lütfen açın, üzerinde konuşulacak pek çok güzel şey oluyor.

1 Like

Tekrar merhaba, geçmişte katıldığım KDE Forum gibi benzer topluluklarda güncel haber ve bültenler yayınlamıştım. Bunların haricinde, Linux dünyasında yaşanan güncel gelişmeleri de paylaşıyordum ve bu konuda oldukça iyi geri bildirimler almıştım.

Bu fikriniz bana bu konuyu hatırlattı ve gerçekten ilham verdi, ancak şöyle bir şey olabilir.

Örneğin, “KDE ve Linux Dünyasından Haberler” veya daha kısaca “Haberler” gibi bir bölüm açılırsa, bu tür paylaşımlar burada yapılabilir. Sizin de belirttiğiniz gibi, sosyal topluluk tartışmalarıyla bir meşale yakmak gerekiyor.

Onun için başka bir forum sitesi daha uygun olabilir. Burası resmî forumlar ve her bir dil için tek bölüm var.

1 Like

Belki de sadece başlıklar halinde bir bölüm olmadan paylaşılabilir.

1 Like