Youtube kanalımda eğitim videoları yayınlıyorum.
OBS ile ekran kaydı çekip Kdenlive de düzenliyorum.
Ekran kaydı videosunda çok sayıda hareketsiz ve sessiz boşluklar oluyor.
Bunları tek tek ayıklamak çok zaman alıyor.
Bu işlemi kolaylaştıran bir özellik veya yöntem var mı?
Adobe Premiere Pro’da onun için ücretli bir eklenti vardı. Onur Naci abi videosunu çekmişti. İsterseniz pc’nize dual boot windows kurup adobe premiere kullanmayı düşünebilirsiniz.
Merhaba, ben KDE’ye yeni geçtim. Normalde forumlara pek göz atmam ama Türkiye kategorisini fark ettim. Son gelen güncellemeyle bu bölümdeki paylaşımlara göz atarken sorunuzu gördüm.
Bu konuda Adobe kullanmanıza gerek yok. DaVinci Resolve içinde bulunan bir özellik sayesinde aynı işlemi yapabilirsiniz (isterseniz bunun nasıl yapılacağını videolu olarak gösterebilirim).
Bir diğer alternatif ise “Auto-Editor” adlı yazılım. CLI kısmı tamamen ücretsiz, sadece GUI’si ücretli. Videoda, Whisper kullanarak kendi bilgisayarımda videonun istediğim bölümlerini düzenleyebiliyorum. İşte video: Video bana aittir, zaman damgaları açıklamada mevcut. 1.5x hızında veya daha yüksek hızda izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca, bu özellik DaVinci Resolve 20 sürümünden sonra geldi. Videoyu metne ayırma ve istediğiniz yerleri ekleyip çıkarma işlemleri de mümkündür.
Eğer video izlemek için vaktiniz yoksa, blog yazıma da göz atabilirsiniz: Takıldığınız herhangi bir konu olursa ya da başka bir isteğiniz olursa, bana bildirebilirsiniz.
Site sanırım yeni üye olduğum için link attırmadı.
Bilgi için teşekkürler! Hoş geldiniz.
Hoş buldum, teşekkürler.
Yeni üye olduğumuz için link atamamanızı anlıyorum, fakat mesajların neden düzenlenmediğini anlamadım. Bu da seviye gereksinimiyle mi ilgili?
İşte video: https://www.youtube.com/live/tS3Iw2WhCJI?si=R3E9pcgGXl7HWTv
Eğer video izlemek için vaktiniz yoksa, blog yazıma da göz atabilirsiniz: Autocut ile Otomatik Video Kesme Rehberi
. Takıldığınız herhangi bir konu olursa ya da başka bir isteğiniz olursa, bana bildirebilirsiniz. @mesutakcan