Yeniden başlatma ekranı

Merhabalar acaba bu alt+f4 yaptığımızda açılan bir ekran var ya ordan yeniden başlat butonu vardı kde 5 de sanırm kde 6 da neden kaldırıldı acaba yeniden başlatmak için pc yi terminal kullanmak zorunda kalıyorum bu yüzden.

Plasma 6’da başlat menüsündeki eylemler yalnızca ilgili olduğu güç eylemini gösteriyor. Alt+F4 de yalnızca kapatma ile ilgili olduğundan eskisi gibi tüm eylemlerin gösterilmesi için Ctrl+Alt+Del kullanın.

1 Like

kullandığım bir kwin betiği vardı bunda neyi değiştirirsem control alt delete kısayolundaki ekranı açmasını sağlarım

sanırım callBus ksımında ayarlıcaz ama denediğim çalışmadı

registerShortcut("Alt-F4-Desktop", "Close Window or show Ctrl+Alt+Delete Screen", "Alt+F4", function() {
    if (workspace.activeWindow == null || workspace.activeWindow.desktopWindow) {
        callDBus("org.kde.ksmserver", "/KSMServer", "org.kde.KSMServerInterface", "openCtrlAltDelScreen")
    } else {
        workspace.activeWindow.closeWindow()
    }
})

Alternatif olarak buradan kısayolu değiştirebilirsiniz:

Bunu biliyorum ama alt+f4 yaptığımda çalışan kwin bettiği kullanıyorum aynı anda iki farklı kısayolda kullanılamıyor .Yani sadece koddun masa üstündeyken alt+f4 yaptığımda control+alt+delete ekranını açmasını sağlamalıyım sadece